4.000 Σουηδέζες καλούνται να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους



Για προληπτικούς λόγους περίπου 4.000 γυναίκες στη Σουηδία πρέπει να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους που κατασκευάζονται από μια εταιρία  με ονομασία PIP (Poly Implant Prothèse).

Ο Σουηδικός Οργανισμός Ιατρικών Ειδών  και Πρόνοιας σε δελτίο τύπου που έδωσαν στην δημοσιότητα ζητούν στις κλινικές που λειτουργούν τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα PIP να ενημερώσουν τις γυναίκες για τους κινδύνους και να λειτουργήσουν με προληπτικά μέτρα και να τα αφαιρέσουν .

Όλος ο κόσμος υπολογίζεται σε περίπου 400.000 που έχουν χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα PIP όπου έχουν την χειρότερη μηχανική αντοχή και τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις, περιλαμβάνουν ένα ερεθιστικό ιστό σημαντικά υψηλότερο σε ποσοστό από ό, τι άλλα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη.


Μπορούν να ραγίσουν?
Ο Σουηδικός Οργανισμός Ιατρικών Ειδών  και Πρόνοιας έχει εκδόσει τον Μάρτιο του 2010 απαγόρευση της αγοράς για τα εμφυτεύματα PIP. Σύμφωνα με την ανάλυση της Αρχής, αυτά τα εμφυτεύματα έχουν μειωμένη μηχανική αντοχή. Ο κίνδυνος ότι η ρωγμή είναι επομένως μεγαλύτερη σε σύγκριση με άλλα εμφυτεύματα σιλικόνης.

Υπάρχουν δύο τύποι των εμφυτευμάτων PIP γίνονται από διαφορετικούς τύπους σιλικόνης. Το ένα περιέχει ένα είδος ερεθιστικού ιστού, οκταμεθυλοκυκλοτετρασιλοξάνη (D4), ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο από ό, τι άλλα εμφυτεύματα σιλικόνης στην αγορά. Η Διαρροή (D4) μπορεί να προκαλέσει τοπική φλεγμονή στον περιβάλλοντα ιστό.

Η ταυτοποίηση των γυναικών που έχουν εμφυτεύματα PIP από τον ένα ή τον άλλο τύπο σιλικόνης δεν μπορεί να γίνει με βεβαιότητα γνωστή. Ως εκ τούτου, ο Σουηδικός Οργανισμός Ιατρικών Ειδών και Πρόνοιας προειδοποιεί ότι τα εμφυτεύματα PIP πρέπει να αφαιρεθούν ως προληπτικό μέτρο.

Διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο?
Δεν διατρέχουν σοβαρό άμεσο κίνδυνο,
Αλλά οι γυναίκες που επιλέγουν να κρατήσουν τα εμφυτεύματα θα πρέπει να επαγρυπνούν για σημεία ρήξης των εμφυτευμάτων ή φλεγμονή, όπως παραμόρφωση, εξογκώματα, πόνο, οίδημα, διόγκωση των λεμφαδένων γύρω από το μαστό και της μασχάλης.


0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.