Ολόκληρο το σώμα είναι γεμάτο από μύκητες


Ολόκληρο το σώμα σας είναι καλυμμένο με μύκητες. Υπάρχουν μικροσκοπικοί μυκήτες που ζουν στο δέρμα και συρρέουν γύρω από τα θυλάκια τριχών όπου τρώνε το ξύγκι και το λίπος. Στο τελευταίο τεύχος του Nature, Αμερικανοί ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν μύκητες που αναπτύσσονται σε όποιο σημείο του σώματος.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από 14 διαφορετικές τοποθεσίες από δέκα υγιή άτομα. Οι δοκιμές έδειξαν ότι η μυκητιασική γένος Malassezia κυριάρχησε το άνω μέρος του σώματος και τα χέρια. Συνολικά βρήκαν έντεκα είδη από τα οποία πολλά από τα ρουθούνια και τις μασχάλες.

- Αναπτύσσονται όπου υπάρχει υψηλή παραγωγή σμήγματος και πάνω στο δέρμα χωρίς να προκαλούν τις ασθένειες πιο συχνά, μπορούν ακόμη και να προστατεύουν από τις λοιμώξεις, λέει ο Jan Faergemann, καθηγητής της δερματολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Sahlgrenska


Ο πλούτος Μυκήτων του άνω μέρους του σώματος δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που οι ερευνητές βρήκαν στα πόδια. Το πίσω μέρος της πατούσας είχε τη μεγαλύτερη ποικιλία όπου σχεδόν 80 γένη βρέθηκαν. Ανάμεσα σε άλλους μύκητες και ζύμες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μπύρας και το ψήσιμο του ψωμιού. Ακόμη και ανάμεσα στα δάχτυλα και τα νύχια που απολαμβάνουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες.

- Όταν βγάλετε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας, τα πόδια έρχονται σε επαφή με τους μύκητες που βρίσκονται στο οικιακό περιβάλλον. Μπορεί, για παράδειγμα, τα σπόρια των μυκήτων, δεν ευδοκιμούν για το κοινό του δέρματος, αλλά μπορούν να ζήσουν εκεί, δήλωσε ο Jan Faergemann.

Το ζεστό, υγρό περιβάλλον σε ένα παπούτσι και το γεγονός ότι δεν πλένεται τα πόδια σας όσο πιο συχνά πλένετε τα χέρια μπορούν επίσης να συμβάλουν στη διακύμανση.

Οι Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ποικιλομορφία μυκήτων είναι μεγαλύτερη μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του σώματος από ό, τι είναι μεταξύ των ατόμων.

Επισκόπηση των ειδών μυκήτων στο σώμα.

Μύκητες που περιβάλλουν μια τρίχα του οποίου ρίζα είναι ορατή σε ροζ χρώμα.



0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.